Ortak sınavlar için oluşturulan program sayesinde öğrenciler birbirinden bağımsız olarak S düzeninde farklı salonlara dağıtılır.





Örnek olarak 9. sınıf öğrencisinin yanına 10.sınıf öğrencisi arkalarına 11. sınıf öğrencisi ve 12. sınıf öğrencisi gelir.

Sınavlarda öğrencilerin sınava gireceği derslikler SALON olarak adlandırılır.

Sınav oluşturulduğu zaman iki adet liste verilir.

Birinci listede sınıf ve salonlardaki öğrenci listeleri.

ikinci listede ise toplu olarak öğerenci salon sayıları yer alır.

Aşağıdaki resimde örnek bir sınav programı yer almaktadır.



Yukarıdaki plana göre bir ortak sınav hazırlayalım....

İlk önce sınava girecek sınıfları ve şubeleri seçiyoruz.

Sınıfların altında sayısal değerler yazan kutucuklar var. Buradaki amaç yanyana gelmesini veya gelmemesini istediğiniz sınıf veya şubeleri belirlemek.Örn vermek gerekirse, 9ABCDE nin sayısal değeri 9 olsun. Karma işleminde bunlar yanyana gelmez. Ama 11ABC FEN VE 11DE TM olsun. 11ABC ye 100 değerini verelim. 11DE ye ise 200 değerini verelim. 11ABC yanyana gelmez, 11DE yanyana gelmez. Ama 11A nın yanına 11D gelebilir. Eğer tüm 11 ler aynı sayı değeri verilseydi ozaman 11 ler yanyana gelmeyecek şekilde karılırdı.



Gerekli karma işlemi bittikten sonra sınıfların ders seçimi ekranına geliriz. Hangi sınıf ve şube hangi derslerden sınava girecek ise seçimi yapılır.



Salon seçim ekranında ise istediğimiz kadar salon oluşturabiliriz ve salon öğrenci sayılarını değiştirebiliriz.

Ayrıca salonlardaki öğrenci sayılarını da değiştirebilirsiniz.



Karma işlemi bittikten sonra öğretmenlere kolaylık olsun diye tüm sınıf ve şubelerdeki ders sayılarını içeren bir tablo üretilir.



Ayrıca Salon listelerinin altında hangi dersden ve hangi sınıfdan kaç sınav kağıdı olduğunu gösteren bir tablo yer alır. Ayrıca öğretmen için yoklama kağıdı anlamına da gelen bir alan da bulunmaktadır.

SALON LİSTESİ Tüm sınav salonlarının ve sınıfların öğrenci listelerinin olduğu toplu liste alınarak sınıflara ve salon zarflarına dağıtılır.



SINIF LİSTESİ


Özellikleri:

1. Sınıf sınıf veya şube şube seçim yapılabilir
2. Sınav salonları oluşturulurken salondaki öğrenci sayıları elle değiştirilebilir.
3. Salonlardaki herhangi bir öğrenci Numarası yazılarak kolayca bulunabilir.
4. Her bir şubeye farklı farklı ders tanımı yapılarak salon evreklarında şube veya sınıf olarak sınav kağıdı sayısı bilgisi verilir.
5. PDF çıktısı olarak salon çıktıları ve sınıf çıktıları toplu halde verilir.
6. Salonlardaki sınav kağıdı sayıları ayrı ayrı verilir.